Föräldrakurser

 

Förberedelse inför födandet  

Denna kurs vänder sig till er som väntar ert första barn. Kursledaren är barnmorska och kursen hålls under en förmiddag kl 08.30-11.30.
Under dessa tre timmar tar vi upp hur kroppen förbereder sig inför att föda, förväntningar på födandet, födande start och förlopp, strategier under födandet, amningsstart och vikten av hud mot hud kontakt med det nyfödda barnet.

Kurslokal: Babygruppens lokal på Humlegårdsgatan 13B vid Stureplan.
För bokning kontakta er barnmorska. Kursen är avgiftsfri.


Om ni önskar andra kurser, rekommenderar vi Babygruppen, som har ett stort utbud av kurser för blivande och nyblivna föräldrar. I Babygruppens utbud finns bl.a amningskurser, profylaxkurser, partnerkurser, gravidyoga och annan träning under och efter graviditet.

Förberedelse inför födandet för er som väntar barn igen.

Kursen hålls vid ett tillfälle à två timmar. Vi repeterar födande, smärtlindring, komplikationer och amning. Dessutom samtalar vi om att få syskon.

Tvillingkurs

Vi träffas vid två tillfällen à tre timmar och tar då upp samma ämnen som i föräldrakursen om "Födande och det nyfödda barnet" men utifrån perspektivet två barn. Vid ett av tillfällena bjuder vi också in en förälder som delar med sig av sina erfarenheter av att vara förälder till tvillingar.
För kursdatum och bokning kontakta din barnmorska. Kursen är avgiftsfri för de som är inskrivna på Ultragyns barnmorskemottagning.

Pappa/Partnerkurs

För Pappa/Partnerkurs hänvisar vi till Babygruppen.  Kursen vänder sig till dig som ska bli eller redan är förälder. Räkna med en inspirerande föreläsning där du som deltagare släpps in i en aktiv och tankeväckande diskussion där vi blandar humor och allvar. Under två timmar talar vi om tiden kring födandet och om din roll som jämställd förälder.
Föreläsaren som är expert på föräldraskap och jämställdhetsfrågor.

Förlossning, smärtlindring, komplikationer och eftervård.

Alla sjukhus i Stockholm erbjuder avgiftsfria storgruppsföreläsningar om förlossning, smärtlindring, komplikationer och eftervård utifrån just din förlossningskliniks perspektiv. ni får också möjlighet att ställa frågor direkt till barnmorskan som föreläser.
När ni valt förlossningsklinik kan ni anmäla er till deras föreläsning. Detta är ett komplement till ovanstående kurser så att ni ska känna er trygga när det är dags för ert barn att födas. Föreläsningarna är kostnadsfria.

 

BB Stockholm

Danderydssjukhus

Karolinska Solna

Karolinska Huddinge

Södersjukhuset

Södertäljesjukhus

 

 

 

        

Updated 22 augusti, 2018