Informationsmaterial

Det finns en mängd information till dig som är gravid, här samlar vi en hel del av det som finns och som du har nytta av.

Kostråd under graviditeten

På livsmedelsverkets sida finns en speciell avdelning för dig som är gravid. Här kan du ta del av det senaste rönen inom kostråd för dig som är gravid men även kostråd när barnet är fött. Kostråd för dig som är gravid och du som är nybliven förälder

Varför avstå från alkohol och tobak under graviditen?

Med ett barn i magen blir vissa vanor plötsligt inte lika självklara. Foldern, en bra start, berättar varför det är bra att du väljer att leva alkoholfritt under graviditeten. Valet är ditt – men nu påverkas fler än du av hur du gör.

Flera vill sluta röka när de bli gravida, men många upptäcker att det är svårare än de trodde. Här får du några råd som kan hjälpa dig att lyckas. Varje cigarett eller prilla du avstår räknas.

Information provtagning under graviditet

Här hittar du alla provtagningsställen inom Stockholms län.

Graviditetsregister 

Tillsammans kan vi skapa en bättre vård och med din data vet vi vad ska förbättra och utveckla. Läs om det viktiga graviditetsregistret. 

Extra stöd i din nya roll

Att vara gravid och bli förälder är en stor förändring i livet. Du ska få en ny roll – som mamma. Förväntan är stor. Men det är inte alla som mår bra och känner lyckorus med en självklar positiv förväntan. Här kan du läsa om extra stöd för dig som är gravid eller nybliven mamma.

Kvinnofridslinjen - en nationell stödtelefon

När barnet har kommit

Läs hur man kan Minska risken för plötslig spädbarnsdöd under den första tiden.

Här finns information från trafikverket för att åka Säkert i bilen med barn

Det finns speciella Råd om mat till dig som ammar ditt barn.

Till alla er som väntar eller just fått barn  läs om föräldraförsäkringen på försäkringskassan.