Preventivmedel

Idag finns många möjligheter att skydda sig mot oönskade graviditeter. För att skydda sig mot könssjukdomar är det viktigt att använda kondom eller femidom.

Med anledning av de särskilda omständigheter som råder kopplat till utvecklingen av covid-19 och för att minska eventuell smittspridning är vår drop-in mottagning på barnmorskemottagningen stängd tills vidare.

Om du är i akut behov av preventivmedel eller provtagning för sexuellt överförbar sjukdom ber vi dig ringa till mottagningen.

Det är viktigt att valet av preventivmedel individanpassas. Av oss kan du få råd och information kring vilket preventivmedel som passar dig bäst. Vi hjälper också till med provtagning för sexuellt överförbara sjukdomar, insättning / uttag av spiral och P-stav, utprovning av pessar samt att förnya ditt recept på preventivmedel.

 

Oss kan du kontakta för rådgivning och tidsbokning gällande preventivmedel, gynekologisk hälsokontroll och provtagning för sexuellt överförbara sjukdomar.

 

Hitta till oss

Till Läkarhuset Odenplan åker du lättast med tunnelbana eller pendeltåg till T-banestation Odenplan. Hit går även flera busslinjer.

Det finns parkeringsgarage som nås från Gyldengatan, en tvärgata till Odengatan mellan läkarhuset och Stadsbiblioteket.

Du kan söka din resa via sl.se

Blocks

Du kan kontakta oss via 1177.se

På 1177.se kan du logga in med Bank-ID, där hittar du våra mottagningar och kan se vilka e-tjänster respektive mottagning har aktiverade. Det kan bland annat vara avboka tid, receptförnyelse, har min remiss kommit fram, kontakta mig.

Klicka här