Gynekologisk kirurgi

 

Under perioden 2020-03-04 till och med 2020-09-04 kommer Ultragyn inte att utföra prolaps och inkontinensoperationer, laparoskopier eller laparotomier på Sophiahemmet, om inte annat meddelas. Däremot fortsätter vi som tidigare med att utföra hysteroskopier och annan mindre dagkirurgi.

 

På Ultragyn Sophiahemmet genomför vi operationer inom godartad gynekologisk kirurgi, vi utför inte operationer där det finns misstanke om cancer.

Hos oss använder vi skonsamma kirurgiska metoder som ger mindre smärta efter operationen och som har korta återhämtningstider till full arbetsförmåga.

Vi är angelägna om att du ska kunna återgå till ditt dagliga liv så snart som möjligt efter operationen och att dina ärr ska vara estetiskt tilltalande.

Klicka här för att läsa om information inför dagkirurgi.

 

Läs om våra olika operationer nedan. 

Blocks

Hysteroskopi är en titthålsoperation som utförs via slidan. Där ser man hur det ser ut inuti livmodern och kan bl.a. ta bort små polyper och myom.

Klicka här för att läsa mer

Skrapning

Gynekologisk skrapning innebär att en läkare tar bort blod, slemhinna eller annan vävnad från livmoderns insida. Det är en mycket vanlig operation. Skrapning kan göras för att undersöka förändringar i livmodern eller för att minska en kraftig blödning, men skrapning kan även göras vid missfall och abort.

Klicka här för att läsa mer