Gynekologisk kirurgi

På Aleris Ultragyn har vi lång erfarenhet av gynekologisk kirurgi. Vi utför idag mindre dagkirurgiska ingrepp, så som hysteroskopier, koniseringar och annan mindre gynekologisk dagkirurgi.

 

Region Stockholms patientavgifter gäller men vi ber dig notera att betalning från och med 2/11-20 sker via faktura som skickas hem till dig efter operationen. Om du av någon anledning inte vill eller kan erhålla faktura ber vi dig kontakta oss i god tid innan besöket för att ordna med en alternativ betalningsmetod. Uteblivet besök eller avbokning senare än 24 timmar innan bokad operation debiteras med 400 kronor vilket sker via faktura.

 

Klicka här för att läsa om information inför dagkirurgi.

 

Läs om våra olika operationer nedan. 

Blocks

Hysteroskopi är en titthålsoperation som utförs via slidan. Där ser man hur det ser ut inuti livmodern och kan bl.a. ta bort små polyper och myom.

Klicka här för att läsa mer

Syftet med operationen är oftast att ta bort
cellförändringar som finns där, men ibland också för
att avlägsna inflammerad slemhinna som ger besvär
eller för att få en mer exakt bedömning av
cellförändringarna

Operationen görs med laser eller slynga. 

Klicka här för att läsa mer

Gynekologisk skrapning innebär att en läkare tar bort blod, slemhinna eller annan vävnad från livmoderns insida. Det är en mycket vanlig operation. Skrapning kan göras för att undersöka förändringar i livmodern eller för att minska en kraftig blödning, men skrapning kan även göras vid missfall och abort.

Klicka här för att läsa mer